PILATES I.C.M. YOGA 1 uur
Deze les is een prettige les waarin houdingen zowel dynamisch als statisch worden gedaan. Belangrijk is ook weer het “navoelen” na elke houding.

Het IN een houding komen, de weg er naar toe, de voorbereiding van de houding, is net zo interessant als UIT de houding te komen en tenslotte is yoga geen turnwedstrijd!

Ik vind het ontzttend leuk dat sommigen houdingen herkenbaar worden en ik wil graag mijn kennis doorgeven, daarom vertel ik waarom een bepaalde houding zo goed voor je is, wat het precies doet !
…na een paar lessen te hebben gevolgd, weet jij ook precies wat “de neerkijkende hond “is.

Het is een fabel dat je lenig moet zijn om aan yoga te kunnen doen , je wordt er wel flexibeler van en daarbij verbetert ook je lichaamshouding, ook versterkt YOGA je botten en je spieren.

Een ander voordeel is dat je door yoga te doen, je je beter kunt focussen en je raakt meer in balans. Het verminderd stress, het helpt je beter te ontspannen ,beter te slapen. Last but not least, het verbeterd je immuunsysteem.

Belangrijk is om te weten dat Yoga echt voor iedereen is ! Houdingen (ASANA’ S ) kunnen nl. altijd worden aangepast, juist omdat iedereen een ander skelet en lichaamsbouw heeft. Maar opties en aanpassingen zijn er ook wanneer je blessures hebt of beperkingen. Daarvoor zijn hulpmiddelen, bijv. een extra opgerold dekentje, een kussen of een yoga blok.
Tenslotte vind ik “ Hoe je iets doet is belangrijker dan wat je doet “… we focussen dus niet te veel hoe een houding er uit ziet. Hoe je de houding doet, welke intentie je hebt en wat het met jou doet is veel belangrijker dan, hoe het “plaatje “ er uit ziet. Aan “mooie plaatjes” zoals in magazines heb je niet zoveel aan, maar het moet passen bij jou unieke lichaam.

De ademhaling is bij YOGA ontzettend belangrijk. Want zonder focus op de adem ben je alleen maar bezig met fysieke houdingen – de echte kracht van yoga schuilt in het werken met de adem.

Daarom nemen we ook de tijd om aandacht te besteden aan het werken met de adem. Ademhalingsoefeningen zijn ook leuk om samen doen. ( PRANAYAMA’S.)
Tenslotte wordt iedere les afgesloten met een fijne eindontspanning, de SAVASANA. Soms met een begeleidende meditatie en dan ben je helemaal zenn.

Lestijden

Woensdag
08:45 - 09:45 | Pilates i.c.m. Yoga