Yoga is een eeuwenoude traditie waarmee we onszelf in balans kunnen brengen. Yoga is er in vele vormen en je hoeft er absoluut niet lenig voor te zijn! Bij Sportcentrum Kooistee bieden wij een combinatie van Hatha Yoga en Mindfullness Yoga voor zowel vrouwen als mannen.

Mindfullness Yoga en meditatie is een Yoga vorm waarbij de beoefening en cultivatie van aandacht centraal staan. Belangrijkste elementen zijn aandacht, opmerkzaamheid en aanwezig zijn met wat er is. Er wordt gewerkt met verschillende meditatie technieken, zachte Yoga oefeningen en bodyscan.

Hatha Yoga is een milde manier om lichaam en geest te verkennen. Eenvoudige bewegingen, worden afgewisseld met stilzitten en adem- en ontspanningsoefeningen. Zo leer je het verschil ontdekken tussen spanning en ontspanning in het lichaam en de invloed van de adem.

In de hatha yoga wordt de adem gezien als datgene wat lichaam en geest met elkaar verbind. Bewustwording van de adem verdiept het contact met het lichaam, maar geeft ook toegang tot het menselijk bewustzijn.

Het ontwikkelen van een goede adembeweging zoals je bij yoga leert, heeft ook een gunstige werking op diverse lichamelijke functies: de spieren versterken het functioneren van de organen verbeterden het kan helpen om emotionele stabiliteit te bereiken.

Het draait in mijn lessen niet om prestatie maar om intentie, niet om kunnen maar om oefenen, niet om willen, maar overgave, niet om yoga maar om jou. Het vraagt oefening, concentratie en het naar binnen richten van de aandacht om je de yoga eigen te maken.

De lessen die ik geef, worden rustig opgebouwd.

Aan de orde komen kracht, souplesse, verschillende ademtechnieken, pranajama, asana’s stilte, rust, en meditatie.

Heb vooral veel plezier in wat je doet.

De Mindfullness Yoga wordt verzorgd door Hellen Vliek.

yoga_lerares2_kooisteeHellen Vliek
Ik volgde de opleiding tot yogadocente bij Saswhita Stichting voor Yoga en Wijsbegeerte te Bilthoven. Jaarlijks volg ik teaching en trainingen van leraar en meester Tulku Lama Lobsang. Ook ga ik regelmatig naar India waar ik in Yoga Niketan Ashram trainingen volg.