Fit & Control is gratis voor alle leden van Sportcentrum Kooistee!

 

Ook voor kinderen vanaf 5 jaar omdat onze orthomoleculair therapeut en gewichstconsulente Marian de Jong ook kinderen mag begeleiden, daar zij tevens de opleiding gewichtsconsulente voor kinderen heeft gevolgd. Wilt u begeleiding naar gezond gewicht,  dan helpen wij u graag!
Marian kijkt niet alleen naar het gewicht, maar ook naar eventuele gezondheidsproblemen, problemen met stofwisseling en/of vitaminetekorten.

Hierdoor ontvangt u bij aanmelding per mail een intake formulier, formulier om bloed te prikken bij de huisarts (bloed prikken geldt niet voor kinderen) en het advies zodat u zich alvast kunt inlezen, en Marian bij de 1e afspraak (kan ook via facetime) zoveel mogelijk informatie heeft over uw gezondheid en eventuele vitamine tekorten. Bijvoorbeeld een te lage vitamine D waarde is belangrijk om te weten, daar een goede D waarde o.a. essentieel is voor de vetverbranding en met een te lage B12 waarde heeft men te weinig energie en wel wil sporten, maar daar de kracht niet voor heeft en gaat men snoepen om energie te krijgen. Ook zijn schildklierwaarden essentieel om te weten, immers een traag werkende schildklier veroorzaakt een traag werkende stofwisseling en een te snel werkende stofwisseling valt men juist weer af.

Mineralen zijn ook belangrijk zoals magnesium bijvoorbeeld, bij trek in chocolade is er eigenlijk behoefte aan magnesium. Verder is het belangrijk om voldoende voeding te nemen met jodium, selenium en zink om ervoor zorg te dragen dat de schildklier goed functioneert. Hier kijkt Marian dus allemaal naar, gezonde voeding is essentieel voor een goed functionerende stofwisseling.

Desalniettemin lukt het veelal het niet om op gewicht te komen of te blijven met stress bijvoorbeeld en is het belangrijk daar aandacht aan te besteden. Maar ook hormonaal bij vrouwen kunnen en problemen spelen waardoor men blijft aankomen. Bij mannen kan een tekort aan testosteron ervoor zorgdragen dat men aankomt en een buikje ontwikkeld en kan er dus een hormonaal probleem spelen.
Het is dus niet alleen even aanpassen van de voeding er wordt gekeken naar het geheel en een aanpassing gegeven naar een permanente gezonde leefstijl met de juiste voeding eventueel aangevuld met vitaminen, mineralen. Wij geven tips hoe men meer spiermassa kan opbouwen, zowel in de voeding als in een trainingsschema, maar ook welke mineralen men nodig heeft om bijvoorbeeld spierpijn te voorkomen cq te verminderen.

De behandelingen van Marian, als orthomoleculair therapeut waren voorheen niet inbegrepen in het abonnement, maar daar Marian naar het geheel wil kijken bij gewichtsproblematiek, beoordeelt zij nu de gehele gezondheid. Hierdoor mogen ook mensen met gezondheidsproblemen zich nu als lid tot haar wenden. Immers Marian heeft in de afgelopen jaren al veel mensen gezonder kunnen maken van MS tot hartproblemen, chronische vermoeidheid etc. en vindt zij het belangrijk om zoveel mensen te helpen. Dus ook met gezondheidsproblemen kunt u een afspraak maken, maar bij acute pijn op de borst bijvoorbeeld adviseren  wij u natuurlijk direct de huisarts te consulteren of 112 te bellen!

Als de begeleiding is gestart kan men eveneens gratis maandelijks bij de collegae wegen op de professionele Tanita weegschaal, deze weegschaal geeft niet alleen gewicht, maar ook vetmassa, visceraal vet en spiermassa aan. Mail of vraag meer informatie aan de balie!

Begeleiding van Marian zonder abonnement bij Sportcentrum Kooistee is niet mogelijk.