Heeft u een inkomen dat rond het bijstandsniveau ligt en wilt u tóch gezellig komen sporten bij Sportcentrum Kooistee? Alleen óf met het hele gezin? Dat kan…!

Bij de Gemeente Hellevoetsluis kan de minimaregeling ‘het participatiefonds’ worden aangevraagd bij een inkomen maximaal 110% van het minimum via;
https://www.hellevoetsluis.nl/Inwoners/Werk_en_inkomen/Financieel_steuntje_in_de_rug/Participatiefonds
Via het ‘Sport- en Cultuurfonds’ van de gemeente kunt u een extra bijdrage krijgen van € 200,- per volwassene per jaar en € 300,- per kind (vanaf 4 jaar) per jaar!

Wij werken ook samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland.
Om hiervoor in aanmerking te komen geldt een inkomen maximaal 120% van het minimum en onderstaande criteria;
Als er voor een kind geen gebruik wordt gemaakt van de gemeentelijke regeling en wel in aanmerking komt kan er een aanvraag bij het Jeugdfonds gedaan worden*
Als er voldoende middelen zijn kan de aanvraag in behandeling worden genomen, het is dus niet vanzelfsprekend dat aanvragen uit niet aangesloten gemeenten worden toegekend.

*Men heeft voor het indienen bij Jeugdfonds Sport & Cultuur een intermediair nodig.

Een intermediair is iemand die professioneel bij het kind betrokken is, bijv. de groepsleerkracht, de mentor, de directeur van school, de huisarts, vluchtelingenwerk, de voedselbank, maatschappelijk werk, jeugdzorginstellingen.
Zij kunnen zich aanmelden op de website www.allekinderendoenmee.nl. Zodra zij intermediair zijn geworden kunnen zij de aanvraag voor het kind indienen via dezelfde website.
De intermediair moet op de hoogte zijn van de inkomenspositie van het gezin, bij welke club het kind wil gaan sporten, de hoogte van de contributie en of er een waardebon gemaakt moet worden voor kleding/attributen.

Wilt u hulp bij het aanvragen van dit extra ‘steuntje in de rug’ van de gemeente? Wij helpen u hier graag bij!
Aarzel niet en stap gerust eens binnen of stuur ons een mailtje op info@sportcentrumkooistee.nl.
Om een aanvraag Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland in te dienen verzoeken wij u contact op te nemen met een intermediair.