INTEGRALE YOGA WORDT OOK WEL VOLLEDIGE YOGA GENOEMD. ZE OMVAT EEN RUIME, VRIJE BEOEFENING VAN ESSENTIES UIT DE KLASSIEKE YOGASTROMEN AANGEPAST AAN DE INTERESSES EN INDIVIDUELE MOGELIJKHEDEN VAN DE LEERLING EN AAN DE WESTERSE MENS.

Yoga is natuurlijk niet alleen het ontspannen van het lichaam. Van oudsher waren/ zijn yogi’s op zoek naar verlichting.
In Integrale Yoga wordt begonnen met het tot rust brengen van het denken, een hele grote uitdaging voor de Westerse mens. Yoga vraagt oefening, beheersing en geduld om tot de gewenste resultaten te komen.

Daarna volgt het tot rust brengen van de gevoelens en emotionele energieën, tenslotte wordt de geestelijke yoga uitgebreid tot op het fysieke niveau.
Inderdaad werkt deze yoga van boven naar beneden, in plaats van beneden naar boven, zoals in de traditionele yogavormen.

We houden ons bezig met lichamelijke oefening, ademhaling en het tot rust brengen van de ongemakken van het denken, de emoties en het lichaam.
Het bewust worden dat er een observator in ons huist, die deze gebieden kan ontdekken, onderzoeken en aanschouwen. En hier op een andere manier mee om kan gaan.
De nadruk ligt op het zelf ervaren, onderzoeken, bewust worden en daarvan leren. Zowel in de beoefening , als in het dagelijks leven.

Maar het woord integraal betekent niet alleen de integratie van de traditionele yogavormen, het betekent ook dat deze yoga gedaan wordt midden in het leven van alledag.
Want liggen daar niet onze grootste uitdagingen?Je wordt je van lieverlee bewuster van je innerlijk zelf maar ook van je eigen uiterlijke leven:
werk, studie, relaties, gezin en alle levensomstandigheden. Je gaat leven van binnen naar buiten.
Je eigen innerlijke rust wordt je anker in het leven aan de buitenkant.

  • DD dash MM dash JJJJ

Lestijden

Maandag
18:30 - 19:30 | 16+
Woensdag
09:45 - 10:45 | 16+
Vrijdag
10:15 - 11:45 | + Nidra Yoga