Nidra Yoga wat is dat?

De Nidra Yoga wordt gegeven door Belinda en terwijl je stil op je rug ligt, komt je lichaam tot volledige ontspanning en door de stem van Belinda in meditatie en diepe rust en komt je bewustzijn in een staat tussen wakker en slaap. Hierdoor kun je lichamelijke en geestelijke spanningen die je onbewust vasthoudt verwerken en blokkades doorbreken.

Yoga Nidra betekent letterlijk ‘yoga slaap’. Het lijkt in eerste instantie dus op lekker een uurtje slapen tijdens de yoga, maar dat is niet de bedoeling. Integendeel: je blijft juist wakker en alert.
Soms zak je tijdens een sessie ook even iets meer richting de slaapfase. Als je dat merkt, keer je weer terug naar de oefening. Ook de stem van Belinda zal je regelmatig herinneren dat je Yoga Nidra beoefent en je wakker en alert blijft.

Na een Yoga Nidra sessie voel je je heerlijk ontspannen en opgeladen, dan is dat natuurlijk een goede reden om het te doen!
Er zijn nog meer redenen om Yoga Nidra te doen, namelijk:
Het kalmeert je zenuwstelsel en vermindert je stress, doordat je volledig ontprikkeld wordt.
Je begint met het ontspannen van je lichaam en het naar binnen keren met je aandacht.
Vervolgens zet je een persoonlijke intentie, een Sankalpa, daarna volgt een bodyscan voor het lichaamsbewustzijn en een oefening voor het adembewustzijn. Met de bodyscan voel je de punten in je lichaam die aandacht nodig hebben en kan je deze plaatsen nog meer ontspannen en dat is heel goed voor je, om je lichaam even die aandacht te geven. Ons lichaam zorgt elke dag voor ons met elke stap die we zetten en is het mooi om daar even bij stil te staan en je lichaam die aandacht te geven.
En je hoofd letterlijk even leeg te maken, geen prikkels, even helemaal niets, complete ontspanning voor lichaam en geest.
Onze orthomoleculair therapeut Marian de Jong en heeft deze les ook ervaren en vindt deze les een aanrader en aanvulling voor het immuunsysteem en zij heeft het volgende over de Nidra les geschreven;
‘Als yoga fan heb ik al veel yoga lessen in binnen-, en buitenland mogen ervaren en ben heel enthousiast over deze les en de gezondheidsvoordelen van deze diepe ontspanning, die ik zelfs niet eens met meditatie heb kunnen bereiken.

Immers we leven in een gejaagde tijd met werk en privé drukte en een mobiel die ons stoort, waardoor er weinig tijd is voor ontspanning en maken mensen teveel stress hormonen, zoals cortisol aan en dat kan gezondheidsproblemen veroorzaken, want chronische stress is ongezond en kan zelfs lijden tot een burn out en gezondheidsklachten.

Dus ontspanning is belangrijk, doe daarom eens mee, trek je lekkerste warme jogging pak aan, dikke sokken en neem een kussentje en dekentje mee, voor jou zen moment van de week, namasté.

Proefles inplannen bij Sportcentrum Kooistee

Schrijf je hier in voor een gratis proefles. Wij nemen contact met je op voor het inplannen van de les.

  • DD dash MM dash JJJJ

Lestijden

Woensdag
10:45 - 11:45
Donderdag
20:30 - 21:30