Er is dus plaats voor alle niveaus van ‘beginners tot zelfs wedstrijdvechters’ hebben hun trainingsplek bij ons gevonden.

Onze trainer Patrick en collegae leren je de basisvaardigheden verbeteren de vaardigheden en trainen u naar een hoger niveau.
Tijdens de lessen zorgen we dat mensen op gelijkwaardig niveau met elkaar trainen/sparren, zodat je verantwoord aan deze sport kan deelnemen.
Onze docenten differentiëren op niveau tijdens de les zodat iedereen oefeningen krijgt die bij hem/haar passen.
Als je niet wilt sparren is dat geen probleem, wij geven ook zaktrainingen, zie het groepslessen rooster voor deze lestijden.

Naast het technische deel werken we met iedereen aan de fysieke ontwikkeling van het lichaam.
Experts zeggen dat als je aan fitness-kickboksen doet, je gemiddeld vier- tot vijfhonderd calorieën per uur kunt verbranden.
En dit kan oplopen tot meer dan 800 kcal. als je bijzonder fanatiek bent.
Een onderdeel is het feit dat je na je boks training gedurende de dag meer calorieën verbrandt.

Met kickboksen gebruik je alle spieren van je lichaam met elke combinatie van een stoot, stomp en trap op een boks zak, wordt een spiergroep geactiveerd.
Dit is de reden waarom kickboksers er zo gespierd uitzien, maar ook je balans verbeterd.
Kickboksen verbetert je balans om twee redenen. Ten eerste bouwt het de spieren in je onderlichaam op, die je uiteraard ondersteunen terwijl je beweegt.
Maar ten tweede ontwikkelt het ook je bewustzijn van je lichaam – door voetenwerk en gecontroleerde bewegingen, wat meer spiercontrole betekent.

Ook verbeterd je conditie, omdat kickboksen een intensieve cardio training is.
Een goede conditie is essentieel voor een gezond lichaam, waardoor het risico op hartaandoeningen en ademhalingsproblemen wordt verminderd.
Naast de voordelen van een gezond hart, zorgt cardio ervoor dat de rest van je lichaam de energie, voedingsstoffen en zuurstof ontvangt die het nodig heeft.
Door je cardio te ontwikkelen, zorgt kickboksen ervoor dat je lichaam meer kan oefenen, langer actief kan zijn en zich daar prettig bij voelt.

Maar kickboksen verminderd ook stress.
Bij stoten en trappen gaat het niet alleen om vetverbranding of gezondheidstraining.
Maar het haalt ook frustratie weg om even lekker op de bokszak of de Boxmaster te stoten en trainen om je hoofd leeg te maken en even aan niets te hoeven denken.

Kickboksen geeft zelfvertrouwen, omdat je vechttechnieken beheerst met de wetenschap dat je jezelf desgewenst kunt verdedigen.
En dat is ook wel lekker, je loopt zelfverzekerder rond en dat straal je dan ook uit en een zelfverzekerd persoon wordt minder snel benaderd.
De ladies die bij ons trainen merken dat ook, kickboksen heeft dus veel voordelen.

Dus doe met ons mee, een proefles is gratis, Ush!

Proefles inplannen bij Sportcentrum Kooistee

Schrijf je hier in voor een gratis proefles. Wij nemen contact met je op voor het inplannen van de les.

  • DD dash MM dash JJJJ

Lestijden

Dinsdag
10:15 - 11:30 | 16+
19:30 - 20:45 | 16+
Donderdag
10:15 - 11:30 | 16+
Vrijdag
19:30 - 20:45 | 16+
Zondag
10:15 - 11:30 | 16+